Na što treba paziti kod brazilske depilacije

Makar bi po imenu veoma vjerojatno rekli da se radi o nečemu osmišljenom upravo na području Brazila, ovaj postupak odstranjivanja dlačica sa intimnih zona primjenjivao se još u drevnom Egiptu, a po nekim spisima ni žene u haremima nisu bile lišene ove privilegije. No, pravu je popularnost depilacija intimnih dijelova stekla 40-ih godina 20. stoljeća s pojavom bikinija, zbog čega se često naziva i depilacijom “bikini zone”.

Brazilska je depilacija postupak odstranjivanja svih dlačica u intimnoj zoni, i sprijeda i straga. Procedura je u suštini veoma jednostavna – profesionalna osoba će vam, nakon što se ugodno smjestite na sterilnu posteljinu s čistim ručnicima, prvo podšišati ključnu zonu na duljinu od svega par milimetara, radi lakše i učinkovitije depilacije šećernom pastom.

U suradnji sa Studiom ljepote Aleksandria donosimo vam osnovne informacije koje trebate znati o brazilskoj depilaciji.

”Kod depilacije potreban je visok stupanj higijene, čistoće i diskrecije. Na žalost u našoj praksi još uvijek ima jako malo salona gdje se depilacija može obaviti. Mnogima su strah od boli i neugoda glavni sputavajući razlozi. Možda bismo situaciju mogli usporediti kao u vrijeme odlaska ginekologu ili urologu. Kad postanemo svjesni što ona dobrog donosi, postaje nekako lakše pri donošenju odluke. Kao i kod svake depilacije, u početku nije ugodna, ali ako je prakticirate redovito ona je svaki put sve manje bolna. S vremenom dlačice postaju sve rjeđe i tanje”, rekla je za moja.ba Tajana Vanovac vlasnica studia ljepote Aleksandria.

Brazilska depilacija je brza i isplativa metoda

”Najvažnija stvar vezana uz brazilsku depilaciju jest vještina profesionalne osobe, odnosno njena pažnja i stručnost. Imajte na umu da nije preporučljivo odlučiti se na ovakvo nešto neposredno prije ili tijekom menstruacije”, kaže Tajana, savjetujući da je najbolje  vrijeme za brazilsku depilaciju tjedan dana poslije mensturalnog ciklusa.

”Naravno, neće vam se ništa strašno dogoditi ako se depilirate tijekom ili odmah nakon menstruacije, no činjenica je da je koža u tom periodu najosjetljivija pa bi samim time tada depilacija mogla i najviše boljeti”, kaže Tajana.

Intimna zona je kod većine najosjetljiviji dio koji se depilira te s toga kozmetičarka treba biti pažljiva i nježna, pojašnjava Tajana, dodajući kako nanošenje na  bilo čega poslije depilacije je strogo zabranjeno. Koža se ispere vodom i 24h se ne nanosi ništa.

Nemojte se brijati između dvije depilacije

”Znamo da su sitne dlačice koje tek kreću izrastati iritantne i da biste najradije uzeli britvicu i skratili ih, no preporučamo vam da to ne učinite jer nećete ništa posebno napraviti. Dlačice će vam samo biti još bockavije, a i za dva dana će ponovno biti tu. Samo imajte strpljenja”, savjetuje Tajana.

Također, savjetuje da se izbjegava seks, i tjelovježba dan ili dva nakon depilacije jer znojenje u kombinaciji sa svježe izdepiliranom, te time super osjetljivom kožom nije nikako dobra kombinacija, a posebice ne za sve one s inače super osjetljivom kožom. Znojenje može nadražiti vašu kožu i uzrokovati crvenilo, infekcije te prištiće.

Bitka s neželjenim dlačicama jedna je od onih koju većina žena vodi čitavog svog života. Govorimo li o bikini zoni, rat protiv dlačica više nije samo pitanje higijene ili privlačnosti u partnerskom odnosu, već i način za instant podizanje samopouzdanja.

”Dakle ne radi se o nikakvom trendu koji se zadnjih godina nameće, mnogima je ovo pravo rješenje problema. Za ovu vrstu depilacije sami donosite odluku. Makar se radi o brzoj i učinkovitoj proceduri, obavite ju isključivo kod profesionalne osobe, po mogućnosti, na preporuku nekoga tko je depilaciju već radio”, kaže Tajana.

 

Hvala Moja.ba na objavljenom članku.