Egipatska

U svijetu depilacije uvijek se traži najjednostavniji, najučinkovitiji, ali i najbezbolniji način kako skinuti višak dlačica sa vlastitog tijela. Jedna od novijih metoda koja je doživjela veliku popularnost u korištenju diljem svijeta je egipatska depilacija šećernom pastom.

Za razliku od depilacije vrućim voskom ova metoda je bezbolna jer se ne lijepi na kožu već na dlačice te nema straha od mogućnosti urastanja dlaka u kožu. Pogodna je za osjetljivu kožu jer ne izaziva nuspojave kao što su crvenilo i prištići, a sama smjesa koja se koristi u egipatskoj depilaciji djeluje antialergijski. Osim kod osjetljive kože trebala bi biti prvi izbor i kod osoba s psorijazom, ekcemima ili proširenim venama. Iako se depilacija voskom izvodi samo na dužim dlačicama kod egipatske depilacije to nije slučaj jer se rješava i onih kraćih. Traje do šest tjedana kao i depilacija voskom, a nakon redovitih tretmana dlačice postaju sve rjeđe i svjetlije.

Egipatska depilacija za baršunastu kožu

Glavna razlika između egipatske i obične depilacije je da se kod obične depilacije vosak nanosi na kožu i dlačice, dok se kod egipatske šećerna smjesa nanosi samo na dlačice, izvlačeći ih pritom cijele i iz korijena. To je razlog zašto sam postupak egipatske depilacije znatno manje boli. Zbog toga, ali i zbog činjenice da je smjesa prirodnih sastojaka, šećerna pasta djeluje kao prirodni piling kože te je usput omekšava. Zato se i preporučuje osobama sa osjetljivom kožom i proširenim venama i kapilarama, a i za osjetljiva područja, poput ruku i prepona. Treba napomenuti da je koža glatka i bez dlačica duže nego nakon obične depilacije, ali se svejedno preporučuje depilacija šećernom smjesom svaka 2-3 tjedna, dok dlačice ne oslabe. Nakon toga dovoljno je depilirati se svakih mjesec dana.

Prednosti egipatske, odnosno depilacije šećernom pastom su:

  • 100% prirodan proizvod

  • antialergijski

  • bez iritacija

  • koža ostaje glatka i mekana

  • rješava problem uraslih dlaka

  • dlačice za depilaciju mogu biti kraće

  • učestalom primjenom razmak između dviju depilacija se produžuje čak i do šest tjedana.